info baby & newborn

info baby en newborn

In onderstaande tekst vind je tips om te zorgen dat je mooie baby en newborn foto’s krijgt.

Haal er de nuttige tips voor jullie uit en samen gaan we zorgen voor een mooi resultaat!

~Laat mij iets weten als er kindjes ziek zijn => 0496/213909 We spreken dan gewoon een nieuwe datum af. Laat geen fotoshoot doen van je kind vlak na inentingen, rode neuzen en oren en fletse ogen zijn dikwijls een resultaat. Breng geliefde knuffels en wat persoonlijk speelgoed mee, ze staan mooi op de foto en stellen je kind gerust en laten het lachen. Hou er rekening mee dat een fotoshoot met kinderen meestal langer duurt dan bij volwassen mensen. wenen, vuile pampers, honger,… horen er nu éénmaal bij. Hou rekening met 1 tot 2 uren.

~ zorg dat je als ouders geen te warme kleding aan hebt, aangezien baby’s een ander temperatuur gevoel hebben als volwassen kinderen is het in mijn studio steeds warm, anders krijg je dat baby’s een gebloemde huid krijgen van de koude en dat er meer geweend wordt….

~Gelieve geen snoep en koeken mee te brengen om de kinderen te sussen en betere foto’s te krijgen, dit werkt spijtig genoeg niet, het geeft enkel meer speekselvloed en vuile handen, kleren en mond….

~Denk er aan vlak voor de fotoshoot het mondje en neusje van jullie baby zeer grondig proper te maken, melkresten vormen korstjes die je niet snel opmerkt tot de foto uitvergroot wordt, ik doe mijn best met photoshop maar kan niet op alle foto’s alle korstjes wegphotoshoppen..

 

  • Heeft je baby last van velletjes op de huid, dan kan je die bij het ochtendbadje wegwassen en verminderen met zoete amandelolie verkrijgbaar bij de apotheek.
  • Let op, in de studio is het steeds vrij warm om baby’s te fotograferen, kleed je dus niet te warm!

~Voeding bij newborn is dikwijls wel nodig, daar kan je rustig de tijd voor nemen. Doe je kinderen egale kleding aan, hiermee bedoel ik geen grote opdrukken, drukke prints of reclames die nu erg populair zijn (DIESEL, mega mindy, frozen….) binnen enkele jaren verliezen zulke foto’s hun waarde.

~Breng meerdere kledingstukken mee, zo krijg je wat variatie in je foto’s, ook petjes en hoedjes, dekentjes en kleurrijk speelgoed doen het goed op foto

~Zorg ook steeds voor propere schoenen, vuile schoenen springen zeer fel in het oog op een foto, vooral omdat kleine kinderen vaak op hun poep zitten met de schoenen in de richting van het fototoestel. Heb je een bepaalde foto of idee in gedachten, breng dit dan gerust aan, alle ideeën zijn bespreekbaar, we kijken dan samen of dit haalbaar is…

~Bij een fotoshoot met newborns worden dikwijls foto’s genomen zonder pampertjes, vuile donsjes, enz. horen daarbij, je moet je daarvoor niet schamen of vervelend voelen, dat is de natuur…alle gebruikte lakens, donsjes,mutsjes enz. vuil of niet vuil gaan bij mij zowiezo in de was na iedere babyshoot om de hygiëne te waarborgen.

~Mutsjes, hoedjes, schoentjes, rammelaars en kleurrijke speeltjes doen het prachtig op de foto, ook kleine huisdieren mogen mee op de foto (puppie, hondjes, poesjes,konijnen, kavia,…, je paard heb ik liefst niet in de studio, maar ik kan het wel bij jou thuis komen fotograferen. Verwittig steeds wel als je een huisdier meebrengt, dan kan ik mijn eigen huisdier even elders onderbrengen).

~Grote broer en zus zijn altijd welkom om mee op de foto te gaan, laat het wel even weten op voorhand, zorg indien nodig wel voor een extra volwassene om de kinderen intussen te entertainen, vangertje spelen in een fotostudio kan met het dure materiaal echt niet….

~Bij kinderen die nog flesvoeding en borstvoeding krijgen, breng steeds reservekleding mee, voor baby en ouders als je nog mee op de foto wil…reflux wil wel een voorkomen.

~Wil je meerdere kinderen op de foto of het hele gezin probeer dan wat jullie kleding kwa kleuren op elkaar af te stemmen zo krijg je een leuke foto.Soms gebeurd het dat een kind gewoon zijn dag niet heeft, kan gebeuren en je kan er niets aan doen, dit is geen probleem we spreken dan een andere datum af en proberen opnieuw, kinderen kan je niet forceren….Kinderen zijn zeer gevoelig aan stress en spanningen, probeer dus liefst niet gehaast en gestrest richting fotoshoot te komen….

~zorg ook dat je kind voldoende gerust heeft voor de fotoshoot.We gaan er samen met jullie voor zorgen dat jullie een mooie dag beleven en er mooie foto’s aan over houden.

~Was gezichtjes en neusjes voor je naar de fotoshoot komt, voor tijdens de fotoshoot breng je best een zakdoek/vochtige doekjes mee. Niets zo lelijk dan een snottebel op je prachtige foto….

~Baby’s kunnen nog al eens last hebben van droge huid, dit geeft bij close-up foto’s losse velletjes/huidschilfers, door het aanbrengen van een zachte bodylotion voor baby’s reduceer je deze voor een groot deel, het is niet mogelijk om alle huidschilfers op alle foto’s te verwijderen in photoshop…

~Draag zelf best geen zwarte kleding, hierop zijn dikwjls honderden pluitsjes te zien die ik niet allemaal kan wegphotoshoppen….